В уряді прикинули, яким буде врожай

Середа, 24 березня 2010, 21:57

Врожай в Україні очікується на рівні 45-48 мільйонів тон зерна.

Про це заявив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк в ефірі 5 каналу.

"Врожай ми очікуємо в межах 45-48 мільйонів тонн і, звичайно, я хотів би зауважити, що такі погодні, кліматичні умови були у минулому столітті 1968 року. Але аграрії вже більш досвідчені, і я переконаний, що і з посівною, і з жнивами все буде гаразд", - сказав він.

Водночас, за словами міністра, "аграрії мають біля половини грошей, щоб відсіятися".

Присяжнюк повідомив, що була прийнята постанова уряду, "яка додатково виділяє 1 мільярд 300 гривень, щоб через погашення ПДВ і продаж зерна з аграрного фонду направити ці кошти сільгоспвиробникам".

Він також зазначив, що комерційні банки будуть кредитувати аграріїв. За словами міністра, ставки по таким кредитам будуть знижені: "Не під 25-30%, а десь на рівні відсотків до 20%".

Також Присяжнюк наголосив, що "в проекті бюджету передбачено 1 мільярд 100 гривень на компенсацію банківських відсотків".

"Нам вдасться своєчасно відсіятися і пересіяти озимі, які пропали", - підкреслив міністр.

Крім того, коментуючи стрімке зростання цін на бензин, він сказав: "Коли йдуть жнива і посівна ціни зростають на пальне, тому що зростає попит на нього".

На питання, чи є це спекуляцію, Присяжнюк відповів: "Це, як говорять, ринок диктує свої умови".

За словами міністра, у понеділок уряд "вийде на вирішення питання щодо здешевлення пального для агропромислового комплексу".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування