Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Могильов наказав підлеглим подружитися з журналістами

Четвер, 25 березня 2010, 12:00

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов доручив працівникам міліції удосконалити взаємодію із засобами масової інформації.

Про це на прес-конференції заявив радник міністра Костянтин Стогній, повідомляє Уніан.

За його словами, у четвер міністр видав відповідний наказ.

Згідно з цим документом, у разі скоєння протиправних дій стосовно представників ЗМІ має бути забезпечено негайне прибуття до місць таких подій керівників головних управлінь МВС, міських або районних органів міліції та відповідних підрозділів у зв’язках з громадськістю з метою здійснення контролю за дотримання прав журналістів.

Також вищезазначені співробітники органів внутрішніх справ мають доповісти про такі події міністру.

Крім того, "з метою попередження фактів ігнорування права журналістів на отримання інформації, створення сприятливих умов для безпеки журналістів.. у місцях проведення масових заходів і надзвичайних подій, надання фахових коментарів..." начальники управлінь міліції в обов’язковому порядку повинні визначати уповноважену особу з числа керівництва підрозділів для оперативної взаємодії з журналістами безпосередньо в місцях таких подій.

З метою розширення тематики матеріалів у ЗМІ про діяльність міліції, начальники управлінь МВС мають залучати журналістів до участі у рейдах, операціях, виїздах на місця подій спільно з оперативно-слідчими групами, спецпідрозділами тощо.

Для спрощення доступу журналістів до відкритої інформації про діяльність міліції, попередження можливості маніпулювання показниками в діяльності міліції працівники центрального апарату МВС, обласних управлінь повинні постійно підтримувати в актуалізованому стані тематичні рубрики зі статистичними даними та іншими відкритими інформаційними масивами на офіційних веб-сайтах МВС, ГУ МВС, УМВС.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування