Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко нагадає європейцям дещо заради Бандери. Каже, нагородами "не заохочував"

Четвер, 25 березня 2010, 12:19

Екс-президент Віктор Ющенко готує лист до Європарламенту, щоб відстояти свою позицію в питанні присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", опублікованому 25 березня.

Ющенко заявив, що, даючи нагороди і присвоюючи звання, в тому числі – Бандері, він "робив те, що зобов'язаний був зробити президент".

"Зараз я готую лист до Європарламенту, яким спробую повернути європейських, зокрема польських, політиків до їхньої власної історії. Нагадати їм, що польські національні герої, зокрема Армія крайова, засуджувалися на публічному суді в Москві. І це не завадило польській нації назвати своїх героїв, які боролися за суверенітет Польщі, не запитуючи ні в кого дозволу", - сказав екс-президент.

"Зараз таке ж завдання стоїть перед українською нацією. Так, простих людей десятки років переконували, що Мазепа – зрадник. Але я вам гарантую: через 10 років ваші діти будуть вважати інакше", - заявив Ющенко.

Екс-президент у цілому відкинув критику на свою адресу в питанні присвоєння звань і нагороджень і запевнив, що не намагався в такий спосіб "заохотити" своїх сучасників.

"За період мого перебування на посаді кількість указів про нагородження була відсотків на 20 нижчою, ніж у Кучми за останній період. Крім того, у нас 46 мільйонів населення, а ми дискутуємо про те, багато це чи мало – 15 тисяч нагороджених спортсменів і медиків?", - сказав Ющенко.

"Я розумію, що в останній рік з'являлися сумніви в журналістів і політиків: а чи не використовує президент Ющенко нагородження як механізм заохочення? І я вам одразу відповім – ні", - запевнив він.

Ющенко зазначив, що хоча симпатію нагородженого і завойовуєш, "але ж не ця людина буде визначати твою подальшу політичну долю". "Врученням ордена одній людині не завоюєш симпатію мільйонів", - підкреслив екс-президент.

"Мене мало цікавить оцінка когось. Я робив те, що зобов'язаний був зробити президент. У тому числі, присвоюючи звання Героя України Степану Бандері", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:04
Росіяни вдарили КАБами по промисловому об’єкту у Сумах
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
Усі новини...