Ющенко пояснив плутанину з указами, але відмовився говорити про Черновецького

Четвер, 25 березня 2010, 13:02

Президент Віктор Янукович скасував указ про звільнення Степана Гавриша з Вищої ради юстиції і призначення туди Леоніда Черновецького на прохання Віктора Ющенка.

"Це було моє прохання, щоб Янукович скасував указ", - сказав сам Ющенко в інтерв'ю "Комерсанту-Україна", коментуючи скасування указу, підписаного ним перед передачею влади.

"Усе дуже просто. У президента є квота у Вищій раді юстиції. На момент підписання указу про поновлення цієї квоти мене інформували, що Степан Богданович згоден зі своєю відставкою. А через дві години в мене відбулася з ним розмова, у якій він сказав мені, що такої згоди не давав", - сказав екс-президент.

"Ви ж розумієте – важкі були дні, було багато указів, які необхідно було підписати, щоб підвести риску під терміном президентства. І я пообіцяв йому скасувати указ і доручив Вірі Іванівні зв’язатися з новим головою адміністрації президента, поставивши цей указ на скасування. Ось і все, і жодної інтриги, нічого цікавого", - сказав Ющенко.

На запитання, чим йому "дорогий як юрист" Леонід Черновецький, Ющенко заявив: "Я не буду це коментувати".

"Я можу зараз запропонувати вам десятки три суддів, юристів і запитати, хто з них більше підходить, щоб провести ротацію. І повірте, яку б фігуру ви не назвали, я б знайшов аргументи, які доводять, що вам необхідно терміново відкликати своє рішення", - сказав екс-президент.

Ющенко запевнив, що під час його перебування президентом ніколи не було такого, щоб він не читав укази, а вони підписувалися за допомогою його факсиміле.

"Даю вам слово, такого в практиці не було і не могло бути", - запевнив він.

"Так, були підписання деяких указів, у тому числі з політичних рішень, коли я знаходився у відрядженні, – тоді мені передавали проект указу, я з ним ознайомлювався і доручав Івану Васильовичу Переході (заступник глави СП, який курував документообіг) поставити факсиміле. А наступного дня я повертався до Києва й підписував указ особисто", - розповів Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування