Ющенко уточнив, у чому саме була його помилка з Тимошенко

Четвер, 25 березня 2010, 14:55

Віктор Ющенко вважає своєю головною помилкою, вчиненою в якості президента, повторне висування Юлії Тимошенко в прем'єри.

Про це він сказав в інтерв'ю "Комерсанту-Україна", уточнюючи свої слова про те, що головною його помилкою на посаді президента була Тимошенко.

"Призначення Тимошенко у 2005 році хоча й було помилковим, було об'єктивним. Це була не моя особиста помилка, а помилка суспільства", - заявив Ющенко.

"Після "помаранчевої революції" ми провели соцдослідження і з'ясували, що в людей немає сумнівів із приводу прізвища майбутнього прем'єра. Тож якби я вчинив інакше, суспільство мене б не зрозуміло", - пояснив він.

"Хоча, звісно, результат її роботи на посаді був нерадісним. Тимошенко взяла курс на реприватизацію, а за підсумками її роботи в Кабміні ми отримали понад 2% падіння ВВП", - додав екс-президент.

Говорячи про 2005 рік, Ющенко відзначив ще один "важливий особистий момент".

"У мене був пік інтоксикації. У I півріччі ми не могли визначити механізми лікування. У цей період мені особливо потрібна була підтримка Тимошенко, а вона замість цього почала атаку на так зване "оточення президента". І в результаті до осені табір демократичних сил був розбитий", - констатував екс-президент.

Коментуючи те, що в 2006 році, коли відбулися парламентські вибори, він знову повернувся до переговорів із Тимошенко, Ющенко зазначив, що для проведення реформ йому "необхідна була більшість у парламенті".

"На жаль, у 2006 році цю більшість створити не вдалося. На позачергових виборах у 2007 році демократичні сили перемогли в парламенті, але коаліція була сформована не мною, а Юлією Тимошенко", - сказав екс-президент.

І головна помилка, за словами Ющенка, полягала в тому, що він "повторно подав кандидатуру Тимошенко на посаду прем'єр-міністра".

"А помилка моєї політичний сили була в тому, що ми підтримали її так звані реформи, які насправді лише дискредитували й ідею реформ, і саму діяльність демократичних сил", - пояснив екс-президент.

Як відомо, на підсумковій прес-конференції в якості президента в лютому цього року Ющенко заявив, що головною його помилкою на посаді глави держави була Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...