У Азарова придумають зони по новому

Четвер, 25 березня 2010, 16:35

Кабінет міністрів і адміністрація президента зараз обговорюють нову модель закону про вільні економічні зони.

Про це повідомив у четвер на прес-конференції в Донецьку віце-прем`єр Борис Колесніков, інформує УНІАН.

За його словами, "такого закону про ВЕЗ, як був, – не буде... Нова модель ВЕЗ зараз обговорюється між урядом і адміністрацією президента. Ця буде зовсім інша модель, де буде добросовісна конкуренція".

На думку Колеснікова, дія нового закону про ВЕЗ повинна, за великим рахунком, поширюватися на територію всієї країни, щоб залучити потік інвестицій на розвиток економіки України.

"Україна повинна бути взагалі вся - ВЕЗ, тому що потрібно якось обіграти наших східноєвропейських сусідів по інвестиціях, країни з більш надійною і перевіреною юридичною правовою системою, і Китай, як світову губку інвестицій", - пояснив віце-прем`єр.

Він розповів про суть даного закону і його переваги. "Що таке ВЕЗ? Це вздовж великих портів територія, де немає податків, але при в`їзді в країну ви перетинаєте митні кордони України", - заявив віце-прем'єр .

"Єдина перевага для ВЕЗ – це те, що люди, які працюють сьогодні з низькими зарплатами, можуть на підприємствах, що працюють у ВЕЗ, одержати додаткову зарплату, а муніципалітети одержати від цього податки", - додав Колесніков.

В Україні існує 11 спеціальних (вільних) економічних зон і 9 територій пріоритетного розвитку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування