Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У підприємців є надія повернути сплачені раніше додаткові внески

Четвер, 25 березня 2010, 17:02

Питання про зобов'язання приватних підприємців сплачувати додаткові пенсійні внески буде остаточно врегульовано після вирішення судових спорів з цього питання.

Кабінет міністрів Миколи Азарова скасував постанови уряду Юлії Тимошенко, якими було запроваджено сплату приватними підприємцями додаткових внесків до Пенсійного фонду.

Разом з тим це скасування не вирішило питання про чинність цих постанов у період з 1 травня до 28 вересня 2009 року.  

"Попередні постанови уряду Тимошенко втратять чинність з дня офіційного оприлюднення нової постанови уряду Азарова, тобто з березня-квітня 2010 року", - зауважив у коментарі "Українській правді" адвокат компанії "Наталя Субота і партнери" Андрій Нечипоренко.

"Але формально постанова №366 була чинною і діяла протягом 1 травня - 28 вересня 2009 року. Пенсійний фонд і надалі вимагатиме від приватних підприємців сплати додаткових пенсійних внесків за цей період у розмірі від 123 грн. 50 коп. за кожен місяць", - наголосив він.

Нечипоренко нагадав, що постанову уряду Тимошенко оскаржили понад 2 тисячі приватних підприємців.

Постановою Окружного адмінсуду Києва від 28 вересня 2009 року постанова Кабміну була визнана незаконною і скасована з моменту її прийняття. Однак уряд подав апеляцію на це рішення суду.

Таким чином, пояснив Нечипоренко, необхідно, щоб Кабмін Азарова або відкликав апеляційну скаргу, або щоб Київський апеляційний адмінсуд залишив у силі рішення Окружного адмінсуду.

У такому випадку підприємці, які сплачували додаткові внески з 1 травня 2009 року, матимуть право на повернення сплачених коштів, а ті, хто не платили, будуть звільнені від зобов'язання їх сплачувати.  

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування