У казначействі кажуть, що кожен українець через Тимошенко винен тисячі

Четвер, 25 березня 2010, 17:36

Всі податки, які надходять до бюджету, Держказначейство змушене направляти на погашення боргів попереднього уряду. 

Про це заявив глава Держказначейства Сергій Харченко на брифінгу в Кабміні, повідомляє прес-служба уряду.

За його словами, тільки у квітні 2010 року на обслуговування внутрішнього та зовнішнього боргу України буде направлено 5,7 мільярди гривень, при тому, що Державна податкова адміністрація до загального фонду держбюджету у квітні збере 5,6 мільярдів гривень.

"Кожен українець зараз живе в борг. Кожен українець, в тому числі і діти, винен за борги попереднього уряду майже 8 тисяч гривень. І ці борги нам потрібно повертати", - підкреслив Харченко.

В той же час, він запевнив, що Держказначейство поверне всі борги і стабілізує ситуацію.

"На казначейському рахунку зараз наводиться лад, що дасть можливість своєчасно фінансувати всі державні програми", - заявив Харченко.

"Ми зараз посилаємо сигнал всім громадянам України, що ми гарантуємо стабільність єдиного казначейського рахунку і державних фінансів в Україні", - заявив глава Держказначейства.

Крім того, Харченко повідомив, що відтепер діяльність Держказначейства, як і діяльність уряду, буде більш прозорою та відкритою для громадськості.

Він зазначив, що цей принцип казначейство уже почало втілювати в життя, відновивши роботу свого інтернет-сайту, який досі практично не оновлювався.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування