Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США пообіцяли українській армії мільйони

Четвер, 25 березня 2010, 19:25

У 2010 році США нададуть Збройним Силам України допомогу на 11 мільйонів доларів.

Про це заявив посол США в Україні Джон Теффт під час зустрічі з міністром оборони України Михайлом Єжелем, повідомляє прес-служба Міноборони.

"В цьому році американська сторона надасть Збройним Силам України матеріально-технічну допомогу на загальну суму 11 мільйонів доларів в рамках програми FMF", - зазначив посол.

"Єжель привітав таке рішення американської сторони і зазначив, що українське військове відомство докладе максимальних зусиль для ефективного використання цієї допомоги", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Теффт висловив сподівання, що вся необхідна законодавча база, яка передбачає організацію і проведення як українсько-американських, так і міжнародних військових навчань, буде вже найближчим часом належним чином оформлена.

"В цьому питанні позиція і керівництва держави, і Міноборони залишається незмінною – ми продовжуємо працювати в рамках взятих на себе міжнародних зобов’язань і увесь необхідний пакет документів вже підготовлений", - зазначив у відповідь Єжель.

Міністр оборони також заявив, що міжнародні військові навчання "Сі Бриз" "для українського флоту були і залишаються дуже корисними і в цьому напрямку ми обов’язково продовжимо спільну роботу".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування