Призначення Волги здивувало бізнесменів, експертів і навіть соціалістів

П'ятниця, 26 березня 2010, 10:08

Призначення Василя Волги на посаду голови Держфінпослуг стало повною несподіванкою для ринків небанківських фінансових послуг.

"Ми могли припустити, що це крісло посяде хто завгодно, тільки не пан Волга, якого ми зовсім не знаємо", - сказала "Делу" гендиректор асоціації "Страховий бізнес" Людмила Білошицька.

Аналогічний за змістом коментар надали ще декілька учасників ринку, який регулюється Держфінпослуг.

Представники ринків зазначають, що Волга досі не працював ні в одному з фінансових регуляторів, ні в компаніях фінансового сектору.

Волга - колишній військовий, фахівець з атомних енергетичних установок, який отримав другу освіту у Міжрегіональній академії управління персоналом за спеціальністю "банківська справа". Він також відомий як політик, але не як фінансист.

Колишні колеги по партії СПУ, за списками якої Волга був обраний депутатом V скликання, Олександр Мороз та Олексій Малиновський скептично поставилися до його призначення.

"Він не фахівець у фінансах, тому важко уявити, як він буде регулювати ці ринки", - сказав Мороз.

За словами Малиновського, Волга - людина непослідовна і не може бути серйозним аналітиком і прогнозистом.

Однак на критичне ставлення до Волги з боку представників СПУ може вплинути рішення останнього покинути партію і, створивши свою, увійти в блок з комуністами.

Водночас у КПУ, за квотою якої Волга посів крісло глави Держфінпослуг, вважають, що більш ініціативної, комунікабельної та компетентної людини, ніж Волга вони не змогли знайти.

"Я знаю Василя Олександровича як людину, яка дуже серйозно ставилася до доручених йому обов'язків і не залишалася байдужою до будь-якої проблеми", - заявив депутат від КПУ Спиридон Кілінкаров.

Такої ж думки про Волгу депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов.

"Те, що Василь Волга не працював на цих ринках, можливо, навіть плюс. Оскільки він зможе незаангажовано подивитися на їх розвиток і швидше розібратися в їхніх проблемах", - вважає він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News