Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Московська церква готова повернути українських "розкольників" без приниження

П'ятниця, 26 березня 2010, 12:30

Зараз в Україні складається "сприятлива ситуація" для подолання розколу церков.

Про це заявив глава відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Волоколамський Іларіон, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він вважає, що процедура повернення розкольників у Церкву не повинна бути принизливою для них.

"Наша робота зі зцілення розкольників повинна проходити в дусі християнської любові. Нами має рухати жаль", - заявив Іларіон у Києві на засіданні комісії з питань протидії церковним розколам.

За словами митрополита, "Церква як чадолюбива мати завжди з любов'ю очікує повернення "отпадших" від неї", і тому "потрібно максимально полегшити для них дорогу в дім отчий".

Владика також висловив думку, що зараз в Україні складається "сприятлива ситуація" для подолання розколу, у тому числі і тому, що "ідуть у минуле ті політичні причини, які зумовили поширення розколу".

Тому зараз "усе більш популярними стають ідеї інтеграції, а не роз'єднання".

"Ми повинні розуміти, що в розколі є ті, хто свідомо вибрав цей шлях, пішовши з канонічної Церкви. Але існує також величезна кількість тих, хто уже виріс у розколі і там сформувався як християнин. Деякі з них не усвідомлюють згубності свого перебування за межами Церкви, і ми повинні допомогти їм повернутися до спілкування зі світовим православ'ям", - відзначив представник Московського патріархату.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...