Янукович лобіює скасування віз до ЄС

П'ятниця, 26 березня 2010, 13:36

Президент Віктор Янукович виступає за прискорення розробки "дорожньої карти", виконання якої дозволить скасувати візовий режим для громадян України при поїздках до ЄС.

Про це президент сказав під час зустрічі з делегацією Європарламенту, яку очолив віце-президент групи прогресивного альянсу соціалістів і демократів в Європарламенті Андріан Северин, повідомляє прес-служба глави держави.

Янукович зазначив, що позитивно сприйняв рішення Європарламенту щодо визнання права України претендувати на членство в ЄС та перспектив впровадження безвізового режиму.

Президент зазначив, що головні зусилля нової влади зараз спрямовані на стабілізацію політичної та економічної ситуації. Він наголосив, що до кінця березня завершиться формування всієї вертикалі виконавчої влади.

Також Янукович повідомив, що зараз іде процес підготовки бюджету-2010. "Ми маємо намір вже у квітні подати проект бюджету до Верховної Ради, і ми зробимо все, щоб він був розглянутий і схвалений до кінця квітня", - сказав президент.

У ході зустрічі також обговорювалася ситуація з розглядом у Конституційному Суді подання щодо легітимності формування парламентської коаліції. 

"Якщо Конституційний Суд визнає, що коаліцію сформовано незаконно, я прийму рішення про дострокові парламентські вибори. Я ніколи за жодних обставин не піду на порушення діючої Конституції", – наголосив президент. 

У свою чергу Адріан Северин зазначив: "Дуже добре, що нам не довелося переоцінювати свою позицію до політичних процесів, які відбуваються в Україні".

"Тому ми всім хотіли заявити про нашу підтримку вас і політичного керівництва України. Ваші обіцянки виважені, і тому є більші сподівання на те, що вони будуть виконані", - додав він.

Северин висловив сподівання, що КС "винесе рішення, яке підтверджує правомірність створення цієї коаліції".

"Безумовно, дочасні вибори могли б бути також конституційним виходом, але нам більше імпонує стабільність у державі, аніж позачергові вибори", – наголосив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...