Литвин посоромив опозицію за "теплі кабінети" і чергу до Азарова

П'ятниця, 26 березня 2010, 15:19

Спікер Володимир Литвин критикує представників опозиції за неконструктивні дії.

"Я дивлюся на деяких політиків і згадую відомі слова Андрія Дементьєва: "Одни идут годами к славе, иным – всего лишь перейти тетрадь". У нас є деякі політики, які вчора закінчили школу і судять про життя за своїм щоденником. І вони вже заявляють про свою опозиційність. А за великим рахунком – це втеча від відповідальності", - сказав він і інтерв’ю телеканалу "Рада".

"Отримують пристойні зарплати, які людям і не снилися, і займаються тим, що формують тіньові опозиційні структури. То ви працюйте спочатку, а опозицією займайтеся в неробочий час!", - додав Литвин.

Він також вважає, що "опозиція має бути одна".

"А у нас на роль лідера опозиції, як мінімум, 3 претенденти. Деяких призначили опозицією, тобто влада призначила, обласкала їх, простимулювала, тому вони вже не просто говорять, а переходять на крик", - сказав Литвин.

"Нова влада, до речі, дуже добре вивчила досвід деяких наших сусідів, які для того, щоб заспокоїти Захід, сказали: "Дивіться, у нас же є опозиція", - додав він.

При цьому він вкотре відкинув закиди щодо незаконності створення коаліції.

"Кажуть, незаконна коаліція. Я кажу: допускаю, погоджуюсь, але запропонуйте, організуйте, зробіть. Ні, ми нічого не будемо робити, ми демонструємо моральну чистоту своїх лав (хоча я не знаю, де тут мораль, а де антимораль), нічого не будемо робити, але водночас все це не так", - сказав Литвин.

"Я вже стомився слухати, що все не так. Але треба показати приклад, як зробити так!", - обурився він.

"На вибори дострокові йти не хочуть, працювати не хочуть, критикувати – будь ласка. Якщо ви не згодні, напишіть заяву, складіть депутатські повноваження, і це принаймні буде мужній крок. Зарплату отримують, теплі кабінети обжили, покричали і пішли займатися своїми питаннями. Покричали як опозиція і вишукувалися в чергу у Кабінеті міністрів", - додав спікер.

Говорячи про легітимність коаліції, Литвин зазначив, що, за його прогнозами, до вівторка під коаліційною угодою буде 240 підписів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News