Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк вимагає від Азарова пояснень, навіщо в уряді син Герман

П'ятниця, 26 березня 2010, 15:54

Депутат Арсеній Яценюк вимагає від прем’єра Миколи Азарова звіту про кадрові призначення в уряді.

Відповідний проект постанови зареєстрований у Верховній Раді в п’ятницю, передає прес-служба "Фронту змін".

Згідно із ним, Яценюк пропонує заслухати звіт 2 квітня 2010 року.

У пояснювальній записці до проекту Яценюк зазначає, що прем’єр несе персональну відповідальність за призначення керівників центральних органів виконавчої влади, їх заступників та керівників урядових органів.

"Прем’єр повинен ретельно відбирати претендентів на всі керівні посади центральних органів виконавчої влади та урядових органів", - зазначається в документі.

Яценюк наголосив, що всі ці категорії посад належать до посад державних службовців. Тобто особи, які на них претендують, повинні мати вищу освіту, стаж роботи і високу кваліфікацію у відповідній сфері.

Разом із тим, зазначає Яценюк, у березні 2010 року кадрові призначення здійснені "за партійною приналежністю та родинними зв’язками".

Яскравими прикладами цього є призначення керівника Державної митної служби, Державної податкової служби, Держфінпослуг, Держкомпідприємництва, заступників міністра з питань надзвичайних ситуацій і міністра оборони та низка інших призначень, зазначено в пояснювальній записці.

Таким чином, підкреслюється в документі, можна стверджувати, що прем’єр-міністр та інші члени уряду порушують положення законодавства України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...