Під сидінням автобуса на Стамбул знайшли більше 2 мільйонів гривень

Неділя, 28 березня 2010, 20:49

На українсько-румунському кордоні попереджено спробу контрабандного переміщення валюти на суму 2 мільйони 200 тисяч гривень.

Про це повідомила керівник сектору зв’язків з громадськістю Чернівецької обласної митниці Ганна Курочкіна.

За її словами, контрабандна валюта була виявлена в ніч на 28 березня співробітниками СБУ у Хмельницькій області спільно з працівниками Чернівецької обласної митниці у міжнародному пункті пропуску "Порубне", повідомляє УНІАН.

Валюта знаходилася під сидіннями пасажирського автобусу, який здійснював рейс "Київ – Хмельницький – Чернівці – Стамбул", виявили заховану для контрабандного переміщення валюту - 268 тисяч 390 доларів, 9 тисяч 380 євро, що у гривневому еквіваленті становить майже 2 мільйони 228 тисяч гривень.

В результаті проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено, що протиправна діяльність здійснювалася мешканцями міста Хмельницький та громадянами Туреччини.

Згідно з митними правилами України, також вилучено автобус з турецьким реєстраційним номером марки "Мерседес-Бенц", у якому переміщувалась валюта. Вартість транспортного засобу - понад 555 тисяч грн.

Вирішується питання щодо порушення кримінальної справи.

За словами митників, за останні кілька років це найбільше незаконне переміщення валюти через українсько-румунський кордон.

 
 

Всі фото УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування