Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У результаті вибуху в московському метро загинуло вже 37 людей

Понеділок, 29 березня 2010, 13:01

У результаті двох вибухів у московському метро, за останніми даними, 37 людей загинули, 65 постраждали.

"Останні дані: 37 загиблих та 65 поранених", - повідомили "Інтерфаксу" в управлінні інформації МНС Росії.

У той же час рятувальники і медики почали витягувати тіла загиблих на станції "Луб'янка".

Вхід на станції метро на ділянці Сокольничеської лінії між станціями "Спортивна" і "Комсомольська" як і раніше не здійснюється.

На входах метро чергують посилені патрулі співробітників міліції та ОМОНу. Рух на Луб'янській площі для приватного транспорту відкрито в повному обсязі.

 
Фото - ЖЖ-юзера kashin

На сайті МНС Росії опубліковані списки постраждалих в результаті вибухів у московському метро.

Водночас голова ФСБ Олександр Бортніков заявив, що підривні пристрої, що спрацювали в московському метро, були начинені елементами ураження.

"В обох випадках вибухові пристрої були начинені елементами ураження у вигляді нарубаної арматури і болтів", - сказав Бортніков на екстреній нараді у президента Росії.

За його словами, згідно з попередньою вибухотехнічною експертизою, терористи використовували вибухову речовину гексоген.

"У першому випадку на станції "Луб'янка" потужність вибухового пристрою склала до 4 кг тротилу, у другому випадку – на "Парку культури" - від 1,5 до 2 кг тротилу", - сказав голова ФСБ.

У свою чергу президент Чеченської республіки Рамзан Кадиров висловив переконання в тому, що організатори та виконавці терактів в московському метро прагнули викликати хаос, "увергнути Росію в безодню страху, недовіри, підірвати її економіку".

"У боротьбі з цим злом не повинно бути крайніх і байдужих. Воно не вибирає своїх жертв за ознаками національної, релігійної, расової приналежності. Терористам важливо пролити кров, тримати народ в напрузі, паралізувати державну машину", - йдеться в заяві президента Чечні.

На думку Кадирова, "в ім'я порятунку життів мирних громадян бандитів необхідно ізолювати від суспільства, а в разі чинення опору - знищувати безжально".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...