У Німеччині запевняють, що обхідні труби Росії не загрожують Україні

Понеділок, 29 березня 2010, 19:47

Будівництво газопроводу з Росії до Європи "Північний потік" не несе загрози для України.

Про це йшлося під час відео-моста "Київ-Берлін" за участю українських і німецьких експертів.

Зокрема, колишній представник президента Віктора Ющенка з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський поцікавився у німецьких експертів, які загрози, на їхню думку, принесе Україні будівництво "Північного потоку".

"І Північний, і Південний потоки, які будуються, не можуть перебрати на себе весь потік газу. Тобто, я не бачу такої глобальної загрози для України як країни-транзитера", - відповів німецький експерт Рейнер Лінднер.

Він повідомив, що на українських підприємствах виготовляється 5 компресорів для "Північного потоку" і, таким чином, вважає експерт, Україна бере участь у цьому проекті.

У свою чергу Соколовський назвав "Північний потік" "ударом по українській економіці", оскільки 2/3 газу, який йде транзитом через Україну, після завершення будівництва "Північного потоку" йтиме транзитом по цьому газопроводу.

"Якби ви нас запросили в консорціум "Північний потік", я б це зрозумів. А коли ви будуєте, а ми вам поставляємо турбіни, то цього мало, на мій погляд", - підкреслив Соколовський.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування