У Німеччині вважають, що Україні поки не місце в Євросоюзі

Вівторок, 30 березня 2010, 08:22

Євросоюз повинен чітко зафіксувати, що Україна поки не має перспективи членства в ЄС, вважають німецькі експерти.

За 18 років незалежності українські політики тільки обіцяли реформи, однак нічого не робили для цього, пояснюють вони, передає "Німецька хвиля".

Керівник Європейської Академії в Берліні Екгарт Штратеншульте вважає, що у найближчому майбутньому Україна не зможе інтегруватися до Європейського союзу – і про це європейські лідери мають чесно сказати українцям.

"Вам самим треба краще займатися розвитком країни. Ми ж не можемо запропонувати шлях до щастя", - сказав він, виступаючи під час відеоконференції, де йшлося про відносини між Німеччиною і Україною.

Водночас виконавчий директор Східного комітету німецької економіки Райнер Лінднер впевнений, що зараз Україна переживає глибоку рецесію і країні вкрай потрібні реформи соціальної сфери, зокрема слід навести лад з пенсіями та зарплатами українців.

Також Лінднер наголошує, що без модернізації економіки та змін у аграрному секторі  Україні буде важко.

Натомість колишній уповноважений президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський упевнений, що реформи в Україні таки велися всі ці роки, втім їхні наслідки українці відчують згодом.

Соколовський також дорікнув німцям за те, що ФРН досі так і не виробила єдиної власної концепції щодо України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News