Світовий банк пропонує "вдарити" по пенсіонерах, але Азаров не погодиться?

Середа, 31 березня 2010, 11:57

Світовий банк пропонує Україні скоротити максимальні пенсії до 6 тис. грн., урізати доходи працюючих пенсіонерів і ввести податок на прибуток із пенсій.

Такі кроки Світовий банк рекомендує для скорочення дефіциту держбюджету України, пише газета "Сегодня" з посиланням на джерела у Кабінеті міністрів.  

"Дійсно, з такими рекомендаціями виступив Світовий банк. 16 березня Сергій Тігіпко направив їх у різні міністерства для того, щоб вони подумали, чи є в них сенс", - сказало виданню джерело у Кабміні.

Однак інше джерело на Грушевського розповіло: "Більшу частину з цих пропозицій ми прийняти не можемо - наприклад, податок на прибуток із пенсій. Це автоматично означало б скоротити всі пенсії на 15%".

"Або як ми можемо підняти пенсійний вік до 60 років, якщо в нас так довго не живуть?", - зазначило це джерело в уряді.

"Із приводу обмеження максимальних пенсій до 6 тисяч: це популярний захід, але треба порахувати економічний ефект. В Україні лише 3 тисячі людей мають пенсії вище 10 тис. Отже, ефект мінімальний. Крім того, крім депутатів і прокурорів, високі пенсії отримують і люди заслужені - ветерани, льотчики-випробувачі. Їм було б несправедливо урізати пенсії", - сказав він.

"А якщо говорити про підвищення трудового стажу, то до цього треба довго готуватися: не можна в липні сказати людині, що вона в серпні на пенсію не виходить, а працює ще 10 років", - додав співрозмовник газети.

Він наголосив: "При цьому ніхто не ставив нам умову - мовляв, або ви все це приймете, або не отримаєте кредит. Тож, можливо, поки нічого змінювати не будемо".

Раніше міністр праці й соцполітики Василь Надрага заявив, що Кабмін Азарова поки не стане піднімати пенсійний вік: "Уряд не бачить у цьому необхідності".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...