Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати побоялися ввести кримінальну відповідальність за фінансування тероризму

Середа, 31 березня 2010, 12:52
 

Верховна Рада відмовилася ввести кримінальну відповідальність за фінансування тероризму.

За прийняття в першому читанні проекту закону №5290 проголосували 148 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляють Українські новини.

Парламент також відмовився направити законопроект на повторне перше читання і відхилив його.

Проект передбачав доповнення Кримінального кодексу статтею, що передбачає відповідальність за дії з метою збору коштів або надання послуг, що будуть використані для підготовки і здійснення терористичного акта, створення терористичної організації.

Відповідно до проекту, фінансування тероризму має каратися позбавленням волі на термін від 8 до 15 років, позбавленням права займати певні посади і конфіскацією майна.

У той же час передбачалося звільняти від кримінальної відповідальності осіб, крім організатора і керівника, що повідомили правоохоронним органам про терористичну діяльність.

Законопроект також передбачав запровадження кримінальної відповідальності за вчинені через недбайливість дії по легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом.

Нагадаємо, Україна зобов'язується перед НАТО в середньостроковій перспективі забезпечити удосконалення законодавства в сфері боротьби з тероризмом щодо участі України в антитерористичних операціях, що проводяться під егідою міжнародних організацій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування