Тимошенко має бюджетні вимоги і проконтролює обіцянки Януковича

Середа, 31 березня 2010, 15:23

Опозиційний уряд повинен у найкоротші терміни сформувати свої вимоги до чинного уряду з приводу бюджету на 2010 рік.

На цьому наголосила лідер БЮТ Юлія Тимошенко під час першого засідання тіньового Кабміну у середу.

"Сьогодні наш з вами опозиційний уряд обговорить і сформує головні вимоги від опозиційного уряду до діючого уряду, які мусять бути складовими при формуванні державного бюджету на 2010 рік", - сказала вона.

Тимошенко озвучила деякі з основних вимог опозиційного Кабміну. Зокрема: дефіцит бюджету, на думку опозиції, не має перевищувати 4% ВВП, а рівень інфляції повинен становити не більше, ніж 10%.

"Ми би хотіли, щоб у бюджеті були виконані обіцянки Януковича, озвучені під час виборчої кампанії", - сказала екс-прем'єр.

"Тому в бюджеті має бути враховано підвищення соціальних стандартів. Ми також хотіли б побачити там 5-річні податкові канікули для малого та середнього бізнесу, а крім того Янукович обіцяв удвічі збільшити виплати на народження дитини - і ми також розраховуємо їх там побачити", - зазначила Тимошенко.

"Я хочу також чітко попередити діючий уряд, що опозиційний уряд візьме під контроль кожен етап формування бюджету і візьме під контроль втілення всіх цих вимог", - наголосила вона.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування