Українські моряки потрапили в біду біля берегів Індії

Середа, 31 березня 2010, 23:51

Судно Ро-ро Atlantic Project з українським екіпажем на борту потребує негайної допомоги влади України.

Як повідомляє "Морський бюлетень-Совфрахт", на судні, яке стоїть в міжнародних водах в 13 милях від порту Кочін (Індія), знаходиться 21 громадянин України.

"Троє людей зі складу екіпажу потребують медичної допомоги і найшвидшого повернення додому. Одному необхідна операція, його підтримують за допомогою антибіотиків - на судні немає лікаря, екіпаж допомагає хворому як може", - йдеться у повідомленні.

Видання, посилаючись на слова капітана Сергія Кучинського, повідомляє, що судно практично знеструмлено і закінчується прісна вода.

"Судно з вантажем добрив йшло з Китаю у Шрі-Ланку і зайшло в Кочін для бункерування, заправки паливом, 26 березня", - йдеться у повідомленні.

"Між судновласником і вантажоодержувачем, компанією Natural Environmental Protection Group Ltd, виникла суперечка, справа дійшла до арбітражного суду", - пише видання.

Згідно з повідомленням, "вантажоодержувач вимагав заарештувати судно в Шрі-Ланці, проте суд у Лондоні заборонив арешт, визнавши його, за обставинами спору, незаконним".

"Таким чином, судно "чисте", але капітан порту Кочін, почувши про розбіжності, відмовляється або пустити судно в порт, або відправити до нього бункерувальну баржу з паливом", - повідомляє видання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування