Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російські військові: екіпаж Качинського кілька разів не виконав указівок

Субота, 10 квітня 2010, 19:12

Екіпаж літака польського президента, що розбився, кілька разів не виконав указівок керівника польотів аеродрому "Смоленськ".

Про це заявив перший заступник начальника головного штабу ВВС генерал-лейтенант Олександр Альошин.

"На відстані 1,5 кілометри група керівництва польотів виявила, що екіпаж збільшив вертикальну швидкість зниження і почав знижуватися нижче гліссаду", - розповів він.

"Керівник польотів дав команду екіпажу про переведення літака в горизонтальний політ, і, коли екіпаж не виконав указівок, кілька разів віддав команду на відліт на запасний аеродром", - заявив Альошин.

"Проте екіпаж продовжував знижуватися. На жаль, це закінчилося трагічно", - сказав він.

Керівники багатьох країн і організацій висловлюють свої співчуття Польщі

Президент Грузії Михайло Саакашвілі оголосив 11 квітня днем жалоби в Грузії. У Росії день жалоби оголошений 12 квітня.

Авіакатастрофа літака в Смоленській області, у якій загинув президент Польщі, - це найбільша в історії авіакатастрофа з першими особами держави,  що призвела до загибелі такої кількості людей - близько 100, відзначають спостерігачі.

Раніше в авіакатастрофі в 2004 році загинув президент Македонії Борис Трайковський. У квітні 2001 року в авіакатастрофі загинуло військове керівництво Судану. У лютому 2001 року неподалік від столиці Чада Джамени  розбився літак уряду Чада, загинули генсекретар адміністрації президента і міністр.

У квітні 1994 року в районі Великих Африканських Озер повстанці збили літак, на борту якого перебували президент Бурунді Кіпріен Натріаміра і президент Руанди Жувеналь Хабьярімана. В убивстві підозрювалися члени повстанських угруповань тутсі.

За матеріалами Інтерфаксу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування