Харківський аеропорт обіцяють доробити через рік

Неділя, 11 квітня 2010, 23:56
Харківський аеропорт буде добудований у 2011 році.

Про це заявив бізнесмен Олександр Ярославський в ефірі програми "Чорне та біле" на телеканалі ТВі.

"Я сподіваюся, що цього року ми здамо термінал, і на початку наступного року ми здамо (злітно-посадкову) смугу. У нас аеропорт буде в наступному році 100% готовий", - підкреслив він.

"Я фінансую будівництво терміналу. Це близько 80 мільйонів доларів. Держава взяла на себе відповідальність за фінансування смуги на 2,5 кілометри. Це 92 мільйони доларів", - сказав бізнесмен.

Ярославський підкреслив: "Аеропорт знаходиться в міській комунальній власності та у моєї компанії на 49 років в оренді".

Він також зазначив, що з державного фінансування, яке виділяється для Харкова на підготовку до Євро-2012, "цента ніхто не вкраде".

"Я фінансування смуги контролюю, тому що для мене це дуже важливо...Кому потрібен термінал без смуги?", - сказав бізнесмен.

За словами Ярославського, харківський стадіон "Металіст" також не є його власністю.

"У цьому стадіоні буде 700 мільйонів гривень. З них зараз 250 - мої...Старий уряд недофінансував 36,6 мільйона гривень...Новий уряд 15 мільйонів гривень уже профінансував", - зазначив він.

За словами бізнесмена, віце-прем'єр Борис Колесніков гарантує, що до середини травня буде профінансовано ще 21,6 мільйон гривень.

"Якщо все профінансується, то залишиться десь близько 26-27% з 700 мільйонів моїх інвестицій. Решта - це державний, обласний і міський бюджет", - пояснив Ярославський.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування