Новий губернатор зрозумів, що у Калуші катастрофа

Вівторок, 13 квітня 2010, 22:08
У Калуші нічого не робиться для ліквідації надзвичайної екологічної ситуації.

Про це заявив глава Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк в ході засідання ради з питань соціально-економічного розвитку регіону у вівторок.
 
"Ситуація там є катастрофічною. Катастрофічною", - сказав він

"І вся проблема полягає в тому, що минуло два місяці з часу, коли там побував колишній президент Віктор Ющенко і після прийняття Верховною Радою відповідної постанови, крім говорильні і перекладання паперів з стосу на стос, ніяких заходів там не вживається. Ніяких", - підкреслив губернатор.

За словами Вишиванюка, катастрофа полягає в тому, що Домбровський кар'єр несе екологічну загрозу не тільки території області, "а може вилитися в загрозу світового масштабу".

"Якщо це все потрапить в річку, то опиниться в гирлі Чорного моря...І вся ця зона стане мертвою", - зазначив голова обладміністрації.
   
Він розповів, що ще тиждень тому поблизу Домбровського кар'єру, що розширюється в напрямку двох річок - Сівки і Лімниці, проходила дорога, а вже вчора на її місці утворився зсув ґрунту. "До річки залишилося метрів п'ятдесят", - попередив глава області.

Посилаючись на прогнози вчених, Вишиванюк повідомив, що захисні дамби Домбровського кар'єру можуть витримати максимум 6 місяців.
   
"Не маючи грошей, не маючи відповідної технічної документації, я дав команду будівельній організації приступати негайно до роботи, бо поки погодимо, утрясемо, вже робити буде нічого - все буде в річці", - підкреслив він.

Губернатор також повідомив, що має намір запросити прем'єр-міністра Миколу Азарова відвідати Калуш особисто, щоб негайно приступити до заходів з ліквідації надзвичайної екологічної ситуації.

Як відомо, 12 лютого 2010 року Верховна Рада затвердила указ президента Віктора Ющенка "Про оголошення територій міста Калуш і сіл Кропивник і Сівка-Калуська Калуського району Івано-Франківської області зоною надзвичайної екологічної ситуації".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування