Джарти вирішив стати другим Мєшковим?

Середа, 14 квітня 2010, 18:38

Кримський прем'єр Василь Джарти має намір посилити позиції автономії.

Про це він заявив в середу на прес-конференції в Сімферополі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я буду посилювати позиції автономної республіки Крим. Я буду ініціювати, щоб був прийнятий закон про раду міністрів Криму, якого зараз немає", - сказав кримський прем'єр.

На його думку, представники ради міністрів і Верховної Ради Криму повинні бути присутніми в структурах влади, щоб представляти автономію.

"За великим рахунком як така автономія ми не користуємося сьогодні своїми правами, і всілякими законами та підзаконними актами намагаються розмити Конституцію Криму і зробити з півострова область", - заявив він.

У зв'язку з цим Джарти має намір зробити все, "щоб Конституція Кримської автономії працювала на повну силу".

Разом з тим кримський прем'єр не підтримує ініціативу про те, щоб він як глава уряду Криму був включений до складу Кабінету міністрів: "Я знаю роботу Кабміну, я думаю, що я не буду там особливо ефективним".

При цьому Джарти нагадав, що для того, щоб керівник кримського уряду став членом Кабміну, необхідно змінювати закон про уряд.

"У мене є інші пропозиції. Я буду їх обговорювати з президентом, ми знайдемо гідне місце, щоб Крим був представлений в органах вищої державної влади", - заявив він.

Відомо, що максимальну автономність півострів отримав за часів керівництва Юрія Мєшкова, президента автономії з січня 1994 року по березень 1995 року. Пізніше посаду президента Верховна Рада Криму скасувала.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News