Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білорусь покладає на Азарова великі надії

Середа, 14 квітня 2010, 21:44
Промислова кооперація та інші спільні проекти дозволять збільшити товарообіг між Україною і Білоруссю у 1,5-2 рази.

Про це заявив прем'єр України Микола Азаров під час зустрічі з першим віце-прем'єром Білорусі Володимир Семашком, повідомляє прес-служба уряду.

"Ми повинні максимально розглянути всі можливості кооперації України та Білорусі в машинобудуванні, зокрема щодо виробництва сільськогосподарської техніки", - зазначив він.

"Потреби сільського господарства вимагають значного збільшення поставок на ринок України, тому ми намагаємося знайти цікаві і взаємовигідні проекти", - заявив Азаров.

За його словами, кооперація України і Білорусії у даному питанні також розширить можливості обох країн щодо поставки продукції на ринки третіх країн.

У свою чергу Семашко підкреслив, що Білорусь готова працювати над налагодженням кооперації в машинобудуванні: "Ми готові піти на системну кооперацію в машинобудуванні - не тільки в галузі сільського господарства, але і автомобілебудуванні, виробництві громадського, комунального транспорту".

Він також заявив: "Білорусь покладає великі надії на новий уряд України. У нас завжди були нормальні як людські, так політичні і економічні відносини. Зокрема, ми завжди конструктивно працювали в напрямку розвитку торгово-економічного співробітництва".

Крім того, під час зустрічі першого віце-прем‘єра Андрія Клюєва з Семашком обговорювалася перспектива здійснення взаємних лізингових поставок продукції машинобудування.

Зокрема, йшлося про можливість використання обладнання Новокраматорського машинобудівного заводу (Україна), який серед іншого виробляє високопотужне сучасне металургійне обладнання, при будівництві металургійного комбінату в Білорусі.

У повідомленні прес-служби уряду наголошується, що "якщо минулого року товарообіг між Україною та Білоруссю скоротився на 30%, то вже за перший квартал поточного року у порівнянні із першим кварталом попереднього - збільшився, за попередніми даними, на 37%".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...