Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько не відчуває тиску. Боделан ще може потрапити під "приціл"?

Четвер, 15 квітня 2010, 15:35

Генпрокурор Олександр Медведько заявляє, що не відчуває тиску з боку влади щодо долі справ у відношенні чиновників чи політиків.

Це слідує з його слів, сказаних в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".  

Так, говорячи про екс-мера Одеси Руслана Боделана, генпрокурор зазначив, що справи у відношенні нього були порушені в 2005 році передчасно, тому зараз скасовані, але можуть бути поновлені, якщо підтвердиться, що він діяв незаконно.  

"Є одна кримінальна справа за ст. 364 і 366 КК ("зловживання службовим становищем", "службова підробка"). Йдеться про дозвільні документи, наскільки я пам'ятаю, пов'язані з розміщенням реклами, у результаті чого в бюджет не надійшло понад 400 тис. грн. 26 квітня 2005 року була порушена кримінальна справа", - сказав Медведько.

"Слідчий вирішив, що в діях Боделана був склад злочину, і виніс постанову про його притягнення в якості обвинувачуваного й оголошення в розшук. Боделан на той час уже виїхав з України. Звісно, без нього прийняти рішення по ньому ж було не можливо - потрібна була фізична присутність Боделана, щоб його допитати", - зазначив він.

За словами Медведька, "як ми (ГПУ) не намагалися запросити його сюди, колишній мер на наші запрошення не відгукувався, продовжуючи залишатися в Росії, у Санкт-Петербурзі".

"Віталій Щоткін прийняв рішення витребувати цю справу. Вона було вивчена, і 22 березня ми скасували постанови про притягнення Боделана в якості обвинувачуваного, про оголошення його в розшук, а також про призупинення слідства, а справу віддали в прокуратуру Одеської області", - зазначив генпрокурор.

"Це принесло результат: він повернувся, і зараз із ним проводяться слідчі дії - наскільки я знаю, відбулися вже два його допити у цій кримінальній справі. У залежності від результатів слідчих дій буде прийнято рішення, є склад чи злочину нема", - заявив він.

Але говорити про те, що була домовленість, щоб Боделан приїхав і дав свідчення, за словами Медведька, "дещо неправильне трактування".

"Ми вивчили його кримінальну справу і дійшли висновку, що постанови про притягнення Боделана в якості обвинувачуваного й оголошення в розшук були винесені передчасно, і тому вони були скасовані", - наголосив генпрокурор.

Медведько зазначив, що не розділяв гасло колишньої влади: "Бандитам - тюрми", бо він генпрокурор і повинен спиратися на докази провини і рішення суду. "Тому тоді я не розділяв таке гасло, тим більше стосовно до конкретних осіб, і зараз не розділяю, кого б це не стосувалося", - пояснив генпрокурор.

"Мене обвинувачували в тому, що я Губського (бютівець Богдан Губський) не заарештував. А в мене не було на той момент доказів, щоб направити у Верховну Раду подання на отримання згоди на його арешт", - зазначив Медведько.

На запитання, чи означає це, що жодного тиску в цьому питанні він не відчуває, Медведько заявив: "Ніякого! Абсолютно!".  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...