Медведько розповів про "прагматичність" і жорсткість Януковича

Четвер, 15 квітня 2010, 15:59

Генпрокурор Олександр Медведько вважає, що в президента Віктора Януковича більш жорсткий підхід, ніж в екс-президента Віктора Ющенка.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналіста газети "Комерсант-Україна" про те, як йому працюється з новим президентом.

"У нового президента, звісно, своє бачення й оцінка роботи правоохоронних органів у цілому, у тому числі й органів прокуратури. У мене вже було декілька зустрічей із Віктором Януковичем, і вони носили продуктивний, комплексний характер", - сказав Медведько.

"Ми обговорювали роботу правоохоронної системи в цілому, адже прокуратура є координуючим органом у цій сфері. Одна з зустрічей тривала майже дві години, на ній ми обговорили всі напрямки діяльності органів прокуратури, кадрову роботу...", - повідомив він.

Генпрокурор зазначив, що "зараз основна вимога президента - боротьба з бідністю", у зв'язку з чим "він бачить нашу роботу в том, що органи прокуратури повинні виявляти і гостро реагувати на порушення бюджетного законодавства, забезпечувати прозорість виплати ПДВ - це основні його вимоги до нас".

"Тобто правоохоронні органи також повинні працювати на поповнення бюджету - те, що десь украли, ми повинні повернути. Адже основна наша мета не в тому, що люди повинні сидіти у в'язницях - хто зазіхнув на бюджетні гроші, повинен, насамперед, повернути ці гроші в казну держави", - заявив Медведько.

Порівнюючи свою роботу при Януковичі з роботою при президенті Ющенку, він сказав:

"Я не можу сказати, що з Віктором Федоровичем мені комфортніше працювати, ніж із Віктором Андрійовичем. У них підходи різні. Я б сказав, що у Віктора Януковича більш жорсткий підхід, жорсткіші вимоги до результатів роботи".

"При зустрічі він (Янукович) мені сказав: "Я буду запитувати результати роботи, конкретику". Його цікавить не те, які ми проводимо перевірки, а результат. Якщо кримінальна справа порушена, вона має бути спрямована до суду - така його вимога. Ну і, звичайно, відшкодування збитку", - зазначив Медведько.

"Він сказав мені: "Раз на тиждень ми будемо зустрічатися" - і щоразу я повинен інформувати його про результати роботи ГПУ, про те, що зроблено прокуратурою для повернення довіри населення до влади. Тож у нього більш прагматичний підхід: сказав - зроби", - заявив генпрокурор.

Він також зазначив, що вважає створення президентом Національного антикорупційного комітету "дуже своєчасним".


На зауваження, що незабаром минає 5-річний термін перебування Медведька на посаді генпрокурора, і питання, чи не збирається він на другий термін, Медведько сказав: "Такого ще в історії не було. У нас за роки незалежності змінилося 13 генеральних прокурорів і виконувачів обов'язків. Я, слава богу, працюю вже 4,5 роки. І якщо допрацюю, значить - допрацюю, я не тримаюся за це крісло".

А на запитання, що він робитиме, якщо президент запропонує йому залишитися генпрокурором на другий термін, Медведько сказав: "Буду думати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування