Президент Киргизії покинув країну

Четвер, 15 квітня 2010, 19:18

Президент Курманбек Бакієв залишив територію Киргизії.

Про це заявив чинний голова ОБСЄ, держсекретар - міністр закордонних справ Казахстану Каната Саудабаєв, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Це (виїзд Бакієва з Киргизії) стало важливим кроком на шляху врегулювання ситуації в країні та її повернення в правове поле, недопущення громадянської війни", - підкреслюється у заяві.

"В інтересах всього народу Киргизії ми закликаємо всі політичні сили країни до якнайшвидшого забезпечення стабільності, відновлення громадського порядку і верховенства закону, до вирішення найбільш гострих соціально-економічних проблем", - зазначив Саудабаєв.

"ОБСЄ готова і далі надавати необхідне сприяння якнайшвидшому виходу Киргизії з політичної кризи та її подальшого мирного демократичного розвитку", - йдеться у заяві.

Прес-секретар МЗС Казахстану Ільяс Омаров, Бакиев прибув до міста Тараз.

Крім того, як повідомило інформоване джерело, президент Киргизії може з Казахстану виїхати до Туреччини чи Латвії.

"Бакієв, за наявною інформацією, хотів би зустрітися з президентом Казахстану. Після цього, цілком імовірно, він вилетить або до Туреччини, або в Латвію, де, можливо, знаходиться зараз його син Максим", - сказав співрозмовник.

Також нова влада Киргизії має намір вести переговори з братом президента Киргизії Жанибеком Бакієвим, який залишився в країні, про його добровільну здачу.

"Бакієв залишив територію республіки один, його брат Жанибек і інші члени сім'ї залишилися в Джалал-Абаді", - повідомила правозахисниця Толекан Ісмаїлова.

Вона додала, що зараз в місті проходить засідання штабу представників тимчасового уряду, які обговорюють питання про добровільну здачу рідного брата президента Бакієва, який очолював Службу державної охорони Киргизії.

Нова влада порушила відносно Жанибека Бакієва кримінальну справу за статтею "Масове вбивство", і звинувачує його в тому, що глава Служби держохорони 7 квітня віддав наказ стріляти в демонстрантів на площі біля Будинку уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...