Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд збирається напродавати на 20 мільярдів

Четвер, 15 квітня 2010, 22:23
Фонд держмайна може виручити в 2010 році від 15 до 20 мільярдів гривень від приватизації об'єктів держвласності.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко, виступаючи на зустрічі з Європейською бізнес асоціацією у четвер у Києві.

"Плани такі: у бюджеті в якості компенсації дефіциту передбачається 10 млрд. грн. Доходів від приватизації, реально до кінця року можна буде отримати 15-20 млрд. грн.", - сказав він.

За словами віце-прем'єра, наступного тижня президенту Віктору Януковичу буде представлений проект указу про скасування низки указів попереднього президента, які припиняють приватизацію окремих об'єктів, що дозволить розширити перелік підприємств, виставлених на продаж у цьому році.

"У мене є ще варіанти, які ми обговорили з новим керівництвом Фонду держмайна. У нас є ще цілі сектори, до яких ми не підбиралися", - зазначив Тігіпко, зокрема, згадавши про можливість приватизації підприємств лісового господарства.

Крім того, він повідомив, що в п'ятницю проведе зустріч з виробниками алкогольної та тютюнової продукції, на якій має намір обговорити пропоноване Мінфіном підвищення ставок акцизного збору.

"Є рішення про підвищення акцизів на тютюн і алкоголь і деякі рішення з приводу поліпшення адміністрування податків...Але я сказав, що ми не приймемо остаточне рішення, поки я не поговорю з бізнесом", - повідомив віце-прем'єр.

За словами Тігіпка, намічене підвищення повинне вирівняти ставки акцизного збору в Україні зі ставками в Росії та Молдові.
   
Він додав, що уряд розуміє небезпеку зайвого збільшення ставок, так як це може призвести до зростання контрабанди, падіння виробництва і зниження бюджетних надходжень.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування