Литвин розповів про міну, яка може підірвати країну

Четвер, 15 квітня 2010, 23:16
Якщо нинішня ціна на російський газ залишиться чинною, то економіка країни "буде втрачена".

Про це заявив спікер Володимир Литвин в ефірі 5 каналу.

"Якщо йти за цими цінами, за тією угодою, яка була підписана попереднім урядом, то вся українська продукція буде абсолютно неконкурентноспроможною", - зазначив він.

"Бо ціна на газ на перший квартал на вході в Україну складає 330 доларів, в другому кварталі - 348, і далі підвищення. А коли дійде до споживача, то це буде 450 доларів", - розповів спікер.

"Фактично це призведе до того, що вся економіка буде втрачена через втрату металургійного і хімічного комплексів, які дають 60% приросту ВВП країни", - наголосив Литвин.

За його словами, "нинішній уряд вимушений намагатися реалізувати ті очевидні домовленості, які, мабуть, були між російською і українською стороною укладені попередньою владою".

"Я не думаю, що коли був розрахунок залишитися при владі, не розуміли того, що така ціна, яка закладається, - це міна, яка може підірвати всю країну", - заявив спікер.

Також він зазначив, що дата внесення проекту держбюджету-2010 до Верховної Ради залежить від переговорів з Росією щодо ціни на газ.

Крім того, коментуючи події у парламенті, Литвин розповів: "Коли опозиція вимагала надати їм право для виголошення заяви і коли я надав їм таке право, і вони виголошували цю заяву, то підійшли депутати до трибуни з плакатами".

"Вони тим самим продемонстрували свою позицію і не перейшли до наступної дії - до блокування роботи Верховної Ради", - сказав він.

"Я вважаю, що опозиція, як і будь-яка фракція, має право виказати свою крайню точку невдоволення демонстративним підходом до трибуни, але не переходити до тих дій, які руйнують парламентаризм і демократію", - зазначив спікер.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування