Тимошенко обіцяє, що не дасть Януковичу вивезти з України уран

П'ятниця, 16 квітня 2010, 15:40

Фракція БЮТ планує внести у Верховну Раду законопроект, що забороняє передавати збагачений уран іншим країнам.

Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко на брифінгу у п'ятницю.

За її словами, до наступного пленарного тижня експерти завершать розробку документів, і фракція БЮТ домагатиметься внесення цього питання у порядок денний.

"Голосування у залі буде тестом для депутатів. Навіть коаліційній більшості не обов'язково освячувати рішення, за яке буде соромно перед наступними поколіннями та всіма інтелектуальними людьми у світі", - сказала Тимошенко.

Вона нагадала, що у світі є велика кількість країн, які не мають статусу ядерних держав, але при цьому використовують збагачений уран у науковий розробках.

Тимошенко в черговий раз назвала відповідне рішення президента Віктора Януковича здачею національних інтересів.

Вона сказала, що підтримує ініціативу США і Росії щодо боротьби з ядерним тероризмом, однак запитала, чи могли б парламенти цих країн проголосувати за позбавлення своїх держав збагаченого урану.

"Я хочу зрозуміти, чи міг би парламент таких країн, як Росія, США, Франція прийняти рішення, щоб позбавити самих себе такого потенціалу, як використання в науці збагаченого урану. Я думаю, що якщо б у якійсь країні поставили у парламенті або на Раді нацбезпеки таке питання, то політик, який би його поставив, просто припинив би існувати, як політик", - заявила Тимошенко.

"Я хочу зрозуміти, чому в Україні це можливо?", - додала вона.

Тимошенко також зазначила, що, за її інформацією, "зараз розробляється хвиля "одобрямсу" від вчених і чиновників, для яких крісла важливіші за науку".

"Але справжні науковці не підтримують таке непрофесійне кон'юнктурне рішення", - сказала вона.

Українська правда  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News