Кужель побачила, що відомства Бродського більше немає

Субота, 17 квітня 2010, 11:08
За час керівництва Держкомпідприємництвом Михайла Бродського роль комітету встигла повністю нівелюватися.

Про це заявила колишній керівник комітету Олександра Кужель, повідомляє "Дзеркало тижня".

"Його (комітету) вже немає. За законом про регуляторну політику, до нас надходили всі документи на погодження. Зараз цього не відбувається. Ми були присутні на засіданнях уряду, а тепер голова Держкомпідприємництва не є учасником засідань Кабміну", - сказала вона.

Водночас, видання наголошує, що Бродський присутній на засіданнях Кабміну та урядового комітету і проводить ревізію всіх документів, які можуть вплинути на умови підприємництва в країні.

"Зате він підтримав законопроект про сімейне підприємництво. Але ж там елементарна безграмотність", - заявила Кужель.

"Наприклад, сьогодні в чинному законі написано, що до числа членів сім'ї входять лише родичі, які проживають на одній площі. Тобто якщо ваш батько живе в іншому місці, він не є членом вашої родини", - зазначила вона.

"У законопроекті ж написано, що він діє лише для членів сім'ї, включаючи дідів, прадідів, онуків, діверів та ін. Як довести, щоб зареєструватися? Просто надати документ для підтвердження. А як же можна підтвердити, якщо люди не зберігають свідоцтва про смерть своїх бабусь?", - сказала Кужель.

На її думку, останнім часом роль Держкомпідприємництва в процесі ухвалення регуляторних актів була значно ослаблена.

"Якщо голова Держкомпідприємництва сам має віддалене уявлення про регуляторну політику, то чому дотримуватися закону повинні чиновники, яких я десять років привчала до того, що перш ніж подавати документ до Кабміну, необхідно погодити його в комітеті?", - запитала Кужель.

За її словами, "регуляторний документ не може бути підписаний, поки підприємницька спільнота не висловить своєї думки про нього".

До того ж дії Бродського на посту глави комітету, на думку Кужель, не відрізняються демократичністю.

"На мій погляд, якщо людина замовчує тему ліквідації представництв Держкомпідприємництва, Фонду підприємництва, є ініціатором знищення спрощеної системи оподаткування, то діє вона явно недемократичними методами", - заявила вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування