У Раді рекомендують змінити мера Харкова влітку

Вівторок, 20 квітня 2010, 12:02

Провести позачергові вибори мера Харкова влітку рекомендує комітет Верховної Ради з питань держбудівництва і місцевого самоврядування.

Як пише "Комерсант-Україна", Верховна Рада готується розглянути наступного пленарного тижня (27-30 квітня) проект постанови про проведення позачергових виборів мера Харкова.

"Ми розглядали питання про проведення позачергових виборів у низці населених пунктів, у тому числі в Харкові, і пропонуємо провести їх улітку цього року", - повідомила перший заступник голови комітету з питань державного будівництва і місцевого самоврядування Ольга Боднар (БЮТ).

За законодавством комітет може розглядати питання про проведення позачергових виборів у випадку відповідного звернення місцевої ради.

Таким чином, якщо вибори будуть призначені наступного пленарного тижня, то їх проведення слід очікувати 4 чи 11 липня.

Як відомо, 18 березня цього року президент Віктор Янукович призначив Михайла Добкіна, який обіймав посаду харківського міського голови з 2006 року, головою Харківської обласної держадміністрації.

19 березня на позачерговій сесії Харківської міськради в. о. голови міста був призначений секретар міськради Геннадій Кернес. Обоє вони - члени Партії регіонів.

Добкін і Кернес відмовилися говорити з журналістом про можливе проведення позачергових виборів, пославшись на зайнятість. Але їхні колеги з парламентської фракції Партії регіонів заявили про категоричне неприйняття цієї ідеї.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування