Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько не бачить причин переглядати справи Кравченка, Кирпи і Кушнарьова

Вівторок, 20 квітня 2010, 14:11

Генпрокуратура не бачить сенсу в перегляді справ про загибель Юрія Кравченка, Георгія Кирпи та Євгена Кушнарьова.

Про це сказав генпрокурор Олександр Медведько в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні", відповідаючи на запитання журналіста.

"Повертатися до них нема сенсу, що б хто не говорив", - сказав генпрокурор.

"У випадку з Юрієм Кравченком і Георгієм Кирпою було самогубство, до такого висновку дійшло слідство", - нагадав він.

"Євгена Кушнарьова убили з необережності. Матеріали були зібрані в повному обсязі, об'єктивно і пройшли всі суди", - зазначив Медведько.

"Я розумію родичів, які не хочуть вірити в те, що вони самі пішли з життя чи за фатальною випадковістю. Але факти - річ серйозна", - додав він.

Генпрокурор також прокоментував хід розслідування справи про загибель екс-лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола.

"Є дві основні версії загибелі В'ячеслава Чорновола і його водія Павлова. Перша - смерть у результаті випадкового дорожньо-транспортного випадку, друга - аварія підлаштована спеціально", - нагадав Медведько.

"Було зроблено багато експертиз як українськими фахівцями, так і польськими, і висновки їх дуже суперечливі. До того ж депутати зробили заяву, що і Чорновола, і Павлова після зіткнення машин добивали кастетами", - зазначив він.

"Ми ексгумували тіло Павлова, призначили нову судово-медичну експертизу, але результатів поки немає, обіцяли закінчити до 25 квітня. І ми на це сподіваємося", - повідомив генпрокурор.

На запитання, чи планується експертиза решток В'ячеслава Чорновола, Медведько лише сказав, що зустрічався із сином загиблого лідера НРУ, депутатом Тарасом Чорноволом із приводу ексгумації тіла його батька, - але не став розкривати подробиці зустрічі.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування