Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв пообіцяв розвивати Севастополь

Середа, 21 квітня 2010, 16:37
 

Україна розглядає питання перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на своїй території в контексті системи колективної безпеки в Європі.

Про це заявив президент Віктор Янукович на спільній з російським президентом Дмитром Медведєвим прес-конференції по закінченні переговорів у розширеному форматі в Харкові.

"Це питання ми також розглядаємо в контексті формування системи колективної безпеки європейської. Ми розуміємо, що Чорноморський флот буде одним з гарантів безпеки серед країн Чорноморського басейну", - відзначив він.

Янукович сказав, що Україна підтримує ініціативу президента РФ про розгляд концепції європейської системи колективної безпеки.

За його словами, Україна готова брати активну участь у цьому питанні як держава, що не входить в жодний військово-політичний блок.

"Україна хоче знайти своє місце й одержати відповідні гарантії колективної безпеки, які, до речі, були визначені угодою по ядерному роззброюванню України ще в 1996 році", - сказав український президент.

У свою чергу президент Росії Дмитро Медведєв повідомив, що доручить міністрові оборони РФ Анатолію Сердюкову і головкому ВМФ Володимиру Висоцькому підготувати проект угоди про участь бази Чорноморського флоту РФ у соціально-економічному розвитку Севастополя.

Росія зацікавлена в тому, щоб Чорноморський флот не тільки забезпечував безпеку в регіоні, але і сприяв розвитку інфраструктури в Севастополі, відзначив Медведєв.

Интерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування