Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НУНС підтримав Тимошенко і вимагає звіту Януковича

Середа, 21 квітня 2010, 21:06

Фракція НУНС візьме участь у позачерговій сесії парламенту щодо угоди по російському флоту в Криму.

Про це повідомила прес-служба фракції.

"Депутати фракції НУ-НС підпишуться під вимогою для скликання позачергової  сесії Верховної Ради щодо угоди по ЧФ Росії в Криму та візьмуть участь в такому засіданні парламенту", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, раніше лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що її фракція скликає на суботу позачергову сесію Верховної Ради.

Крім того, лідер фракції НУНС Микола Мартиненко заявив, що ця політична сила вимагатиме негайного - на найближчому засіданні парламенту - особистого звіту президента перед Верховною Радою щодо угоди про продовження терміну перебування ЧФ РФ.

НУНС вимагатиме внесення відповідного пункту у порядок денний найближчого засідання Верховної Ради, йдеться у повідомленні.

За словами Мартиненка, підписана президентами України та Росії угода "не просто грубо порушує Конституцію, але й провокує ще більший розкол країни, ніж це було під час президентських виборів 2004 року", зазначила прес-служба.

"Іноземна військова база в Україні є загрозою національній безпеці та перекреслює шанси України на рух до Європи", - зазначив він.

"Вражають також намагання української влади провести де-факто конституційні зміни в обхід всіх процедур, звівши їх до звичайної ратифікації, для якої потрібно всього 226 голосів", - наголосив Мартиненко.

"Пояснення просте: в цьому складі парламенту конституційної більшості для такого рішення ніколи не набереться", - зазначив він.

У свою чергу, лідер партії "За Україну", депутат від НУНС В'ячеслав Кириленко закликав опозиціонерів об'єднатися в парламенті і не допустити ратифікації нової угоди про перебування ЧФ РФ.

"Опозиції, яка може об'єднатися хоча б по ключових питаннях, слід не допустити ратифікації цієї міждержавної угоди в парламенті", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...