НА БАНКОВІЙ ВИРІШИЛИ ПУСТИТИ ЖУРНАЛІСТІВ ДО ЯНУКОВИЧА

Середа, 21 квітня 2010, 22:44
Журналісти центральних ЗМІ будуть допущені на прес-конференцію президента Віктора Януковича у четвер.

Про це "Українській правді" заявила заступник глави адміністрації президента Ганна Герман.

"Я побачила, що люди кажуть, що хотіли би потрапити...Я порадилася з президентом і президент каже, що кожен, хто захоче, повинен мати доступ", - сказала вона.

"Хоча це прес-конференція для регіональних ЗМІ, але я не думаю, що має бути якась проблема для тих журналістів, які хотіли би прийти. Інша річ, що там зовсім мало місця, але якось помістимося", - зазначила Герман.

Коментуючи позицію Київської облдержадміністрації, де "Українській правді" відмовили у акредитації, аргументуючи це тим, що серед засновників видання немає "представників органів влади", вона сказала: "Це дурниці. Застав дурня Богу молитися це називається".

"Ми оголосили про те, що ми хотіли би, щоб приїхали з регіонів журналісти, бо саме до них не доходить інформація, бо центральні журналісти мають інформацію, вони їздять з нами у пулах, вони мають можливість тут спілкуватися", - сказала Герман.

"Ми написали листи в обладміністрації про те, що ми запрошуємо регіональних журналістів приїхати і що ми просимо обласні адміністрації сприяти журналістам, щоб вони могли дістатися. Може там потрібно з квитками допомогти", - зазначила вона.

"В нас чиновник, знаєте, рад старатися. Але ми не давали, не даємо і не збираємося давати жодних обмежень", - наголосила заступник глави адміністрації президента.

Пізніше Герман передала "Українській правді" текст листа у електронному вигляді, який, за її словами, був надісланий у місцеві адміністрації

"22 квітня 2010 року о 12.00 в адміністрації президента відбудеться прес-конференція глави держави для представників регіональних засобів масової інформації", - йдеться у документі.

"Просимо дати доручення відповідним підрозділам ОДА забезпечити участь у зазначеній прес-конференції представників провідних ЗМІ області, включаючи керівників інформаційних підрозділів ОДА", - зазначається у листі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування