Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЕКС-КУРАТОР СПРАВИ ЮЩЕНКА: "МЕНЕ ВІДДАЛИ В РУКИ КІЛЛЕРІВ"

Четвер, 22 квітня 2010, 10:05

Колишній куратор справи про отруєння Віктора Ющенка Галина Климович звільнилася з органів прокуратури, бо зрозуміла, що їй не дадуть розслідувати цю справу.

Зокрема, їй не дозволяли допитувати президента Віктора Януковича, віце-прем'єра Володимира Сівковича, а також скоротили її слідчу групу до декількох осіб, пише газета "Сегодня".

Як розповіла Климович, заступник генпрокурора Віталій Щоткін, якому доручили нагляд за ходом розслідування у справі про отруєння після інавгурації Януковича, заважав їй продовжувати розслідування.  

"Він заявив, що я не повинна викликати на допит у справі нового президента Віктора Януковича, віце-прем'єра Володимира Сівковича і першого віце-прем'єра Андрія Клюєва. Мовляв, ти розумієш, які це великі люди?!", - сказала Климович.

"А коли зрозумів, що я не погоджуся, зажадав, щоб узгоджувала з ним питання, які збираюся ставити гаранту і його команді на допитах. Притому, що раніше план допитів був затверджений Миколою Голомшею і узгоджений із генпрокурором Олександром Медведьком", - додала вона.

"Віктору Януковичу було спрямовано не менше 15 повісток. Але він так і не з'явився на допит", - заявила Климович.

Вона розповіла, що пішла у відпустку, а за декілька днів до виходу на роботу дізналася, що керівництво МВС і СБУ без пояснення причин скоротило число її охоронців.

"Тепер охоронців стільки, скільки було ще до першого замаху на моє життя у 2002 році. І це притому, що справа, у якій я фігурую як потерпіла, досі слухається в Миколаївському апеляційному суді. Виходить, що мене віддали в руки кіллерів!", - заявила колишня керівник слідчої групи в справі Ющенка.

Крім того, 19 квітня з'ясувалося, що слідча група Климович практично розформована - залишилося усього лише декілька людей.

"Я зрозуміла, що займатися розслідуванням мені не дадуть, і подала рапорт про звільнення. Де буду працювати, поки не вирішила. По суті, я поклала своє життя і кар'єру під ніж", - сказала вона.

У свою чергу, Щоткін підтвердив, що Климович звільнена з прокуратури, "є наказ генпрокурора".

"Позиція Олександра Медведька і моя при ухваленні рішень у резонансній справі про отруєння Віктора Ющенка бездоганна щодо вимог УПК. Позиція ж Галини Іванівни щодо цього має вади", - заявив він.

"Зараз іде процес передачі матеріалів справи іншій людині", - повідомив Щоткін.

Як сказали газеті в Головному слідчому управлінні ГПУ, групу тепер очолив Володимир Проскурник. Раніше він керував бригадою з розслідування справи про загибель В'ячеслава Чорновола. Климович уже передала Проскурнику свої повноваження.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування