Янукович не буде боротися за звання Шухевича, але син командувача - буде

Четвер, 22 квітня 2010, 12:07

Президент Віктор Янукович не стане оскаржувати рішення Донецького апеляційного адмінсуду про незаконність указу про присвоєння звання Героя України Роману Шухевичу.

Про це повідомила газеті "Комерсант-Україна" перший заступник голови адміністрації президента Олена Лукаш.

"Ми готові прийняти законне рішення суду з цього питання", - заявила вона.

Водночас, касаційну скаргу до Верховного суду має намір подати син головнокомандуючого УПА Юрій Шухевич, який вважає рішення Донецького апеляційного адміністративного суду протизаконним.

"Мене, як сина Романа Шухевича, навіть не включили в число правових сторін цієї справи!", - обурився він.

Оскаржити рішення суду можуть правові учасники процесу - позивач, його довірена особа у суді й відповідач. Відповідач у даному випадку - адміністрація президента.

Як відомо, Донецький апеляційний адмінсуд 21 квітня визнав незаконним указ президента Віктора Ющенка про присвоєння звання Героя України головнокомандуючому Української повстанської армії Роману Шухевичу. Таке рішення суд виніс за позовом професора Донецького національного медуніверситету Анатолія Соловйова.

Раніше цей же суд виніс рішення про визнання незаконним і скасування указу президента Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України. З таким позовом 25 січня цього року до суду звернувся донецький адвокат Володимир Оленцевич.

У засіданні суду 21 квітня Оленцевич брав участь як довірена особа Соловйова.

Присвоєння звань Героя України Бандері і Шухевичу визнано незаконним на підставі того, що вони не були громадянами суверенної України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування