Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник хоче повернути в школи російську літературу

Четвер, 22 квітня 2010, 18:56
В Україні до середніх шкіл слід повернути окремий курс російської літератури.

Про на прес-конференції в Харкові заявив міністр освіти і науки Дмитро Табачник, відповідаючи на питання журналістів про можливість виокремлення в навчальних програмах загальноосвітніх шкіл курсу російської літератури з курсу зарубіжної літератури.

"Це скажуть фахівці, але я думаю, що це варто зробити", - сказав він.

На думку Табачника, злиття цих курсів було штучним і аж ніяк не відповідає потребам підвищення якості освіти в середній школі.

"Я хочу сказати, що перенесення російської літератури в курс зарубіжної літератури, на мою думку, це спотворення, яке абсолютно не відповідає якості освіти, тому що Україна є поряд з Росією співавтором і співвласником величезної української російськомовної культури", - зазначив він.

На думку міністра, можливість рівноцінно володіти українською та російською мовами "долею подаровано українському народу", і тому варто говорити не про обмеження, а про розширення мовного горизонту українців.

"Я вважаю, що долею подаровано українському народу білінгвізм і відмовлятися від нього абсолютно недоцільно, недоречно. Знання кожної мови - це знання цілого світу", - сказав Табачник.

УНІАН

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...