Тимошенко просить ПАРЄ захистити українську демократію

П'ятниця, 23 квітня 2010, 12:21

Опозиція звертається до Парламентської Асамблеї Ради Європи з проханням провести слухання щодо ситуації в Україні.

Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко у п'ятницю на зустрічі з представниками акредитованих в Україні дипломатичних місій.

"Ми будемо звертатися до ПАРЄ, щоб визначити день, який можна буде присвятити проблемним питанням згортання демократії в Україні", - сказала вона.

Тимошенко окремо зупинилася на підписаних у Харкові угодах щодо Чорноморського флоту.

На її переконання, саме з цього моменту Україна матиме обмежений суверенітет, оскільки "такі угоди практично позбавляють її права управляти частиною своєї території".

"Крім того, підписання таких угод на довгостроковий період одночасно з повідомленнями про те, що в жовтні будуть збиратися міністри оборони СНД для координації роботи, говорить про те, що позаблоковість, яка була оголошена Януковичем, була нещирою", - сказала Тимошенко.

За її інформацією, крім угод по ЧФ, у Харкові Медведєв і Янукович підписали низку документів щодо співпраці у галузі авіапромисловості, а також, згідно з заявами росіян, "повним ходом готуються документи по газотранспортному консорціуму".

Крім того, Тимошенко сказала, що по всій території України почалося масове порушення кримінальних справ щодо людей, які підтримують опозицію.

"Це вже набуло такого масштабу, що ми можемо назвати це політичними переслідуваннями", - сказав він.

Разом з тим Тимошенко висловила впевненість, що подібні дії влади суттєво активізують процес об'єднання опозиції.

"Після підписання угод у Харкові цей процес досить серйозно активізований, вчора і позавчора проводилися консультації серед лідерів опозиційних партій, і ми вважаємо, що найближчим часом опозиційні сили будуть об'єднані", - сказала вона.

Українська правда   

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування