Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В БЮТ наголошують на проведенні референдуму будь-якими засобами

Понеділок, 26 квітня 2010, 10:45
 

Віце-спікер Микола Томенко вважає, що в разі, якщо президент не оголосить референдум щодо перебування Чорноморського флоту в Україні, це має зробити опозиція.

Так він прокоментував слова президента Віктора Янукович про намір провести референдум з цього питання "як тільки буде прийнято відповідну законодавчу базу про проведення референдуму".

 "Виходячи з ідеології Конституції та діючого законодавства, щоб забезпечити суспільну легітимність "харківського пакту Януковича-Медведєва", необхідний шлях або внесення змін до Конституції з відповідним затвердженням їх референдумом, або підтримка на референдумі ідеї перебування бази ЧФ РФ на території України як мінімум до 2042 року", - зазначив Томенко.

Водночас, заступник Голови ВР переконаний, якщо президент не буде ініціювати відповідний референдум, то це зобов'язана зробити опозиція.

Томенко наголосив, що всі політики, які заявляють про несприйняття "харківського пакту", і не на словах, а на ділі здатні діяти опозиційно до президента, повинні розпочати збір підписів для проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.

Він нагадав, що у відповідності до статті 72 Конституції такий референдум "проголошується за народною ініціативою на вимогу не менш як трьох мільйонів громадян, які мають право голосу, за умови,  що  підписи  щодо  призначення референдуму зібрано не менш як у двох третинах областей і не  менш як по сто тисяч підписів у кожній області".

Раніше Янукович сказав: "... як тільки буде прийнято відповідну законодавчу базу про проведення референдуму в Україні ... у мене є намір це питання обговорити з людьми, з громадськістю. Я це забив у свої робочі плани".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування