Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін нагадав, скільки Росія втратить через Україну

Вівторок, 27 квітня 2010, 02:00
Втрати російського бюджету від знижки Україні на газ серйозні, але Москва впорається.

Про це заявив прем'єр РФ Володимир Путін після переговорів з президентом України Віктором Януковичем у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Це ляже на бюджет Росії, і в цьому році з бюджету випаде $3 мільярди. Це очевидно випадають доходи. Серйозні гроші навіть для бюджету Росії. А в майбутньому році з бюджету випаде вже $4 мільярди", - сказав Путін

За його словами, це призведе "до збільшення дефіциту бюджету, а в України дефіцит бюджету зменшиться".

"Цього року ми планували дефіцит бюджету шість із зайвим відсотків, а в України буде трохи більше п'яти відсотків. Але ми впораємося", - зазначив прем'єр РФ.

Згідно з даними Путіна, ці кошти будуть покриватися з резервних фондів: "Ми зробили це не за рахунок "Газпрому", а обнулили мита, тобто за рахунок бюджету".

Відповідаючи на питання щодо поставок газу в Україну, Путін підкреслив, що цього року обсяг поставок збільшений на 6 мільярдів кубічних метрів, а збільшення транзиту газу через Україну залежить від рівня споживання в європейських країнах.

Він також зазначив, що не обговорював з президентом України інвестиції з боку Росії в ГТС України. Разом з тим, Путін не виключив таку можливість.
    
Російський прем'єр також знову заявив про можливе збільшення потужності "Північного потоку". "Коли "Північний потік" буде готовий, ми зможемо прокачувати до Європи 55 мільярдів кубометрів газу, але можемо і збільшити цей обсяг", - сказав Путін.

Торкаючись теми вступу Росії до СОТ, він зазначив, що Росія не може піти на ті поступки, на які пішла Україна. Зокрема, на поступки, пов'язані з авіабудівної галуззю.

"Ми не можемо піти на це", - заявив прем'єр РФ.

Торкаючись питання російського флоту в Севастополі, Путін висловив думку, що продовження терміну його перебування на території України в тому числі благотворно позначиться і на українській економіці.

"Українські підприємства будуть завантажуватися, зокрема, капітальним ремонтом російських військових кораблів", - підкреслив він.

Як відомо, 21 квітня президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія надає Україні знижку на газ у розмірі $100 при ціні газу $330 за 1000 кубометрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...