Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова чекають на емісарів МВФ

Вівторок, 27 квітня 2010, 18:47
Місія МВФ може прибути в Україні у першій половині травня.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко журналістам у Вашингтоні, коментуючи результати переговорів української делегації з керівництвом Фонду, повідомляє прес-служба уряду.

Він висловив сподівання, що уже найближчими днями завершиться підготовка текстової частини домовленостей із МВФ.

Водночас Тігіпко зазначив, що деякі цифри потребують додаткового уточнення. "Думаю, що під час візиту місії до Києва більшість питань буде вирішено", - сказав віце-прем'єр.

Він підкреслив, що керівництво Фонду налаштоване доволі вимогливо, але це зумовлено зміною обставин на світовому ринку.

"Оскільки у світовій економіці спостерігається певне поліпшення ситуації, то Міжнародний валютний фонд буде все вимогливіше ставитися до усіх країн, у тому числі й до України", - зазначив Тігіпко.

При цьому він наголосив, що Фонд з розумінням ставиться до позиції української влади стосовно важливості питання соціальних виплат для населення.

Разом з тим сторони переговорів переконані, що ці витрати не повинні погіршити платіжну спроможність та інвестиційну привабливість нашої держави.

У повідомленні також зазначається, що Тігіпко зустрівся у Вашингтоні з міністром фінансів РФ Олексієм Кудріним і представником РФ у Фонді та обговорив з ними питання відновлення співпраці України з МВФ.

"Російська сторона запевнила у своїй підтримці і це досить важливо для нас. Вважаю, що це стало можливим завдяки програмі, розробленій українським урядом, та тій стратегії, якої він дотримується", - підкреслив віце-прем'єр.

Він також високо оцінив результати чергових весняних зборів МВФ та Світового Банку, які завершилися у Вашингтоні.

"Підсумки досить позитивні, оскільки експерти констатують відновлення економіки більш швидкими темпами, аніж прогнозувалося раніше. У першу чергу це стосується країн Азії і США, однак особливі надії покладаються й на країни з перехідною економікою", - зауважив Тігіпко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування