Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американські українці кажуть, що Янукович не сміє ігнорувати Конституцію

Вівторок, 27 квітня 2010, 22:09

Продовження перебування Чорноморського флоту Росії створює умови для нав`язування Україні чужої волі.

Про це йдеться в заяві Українського Конґресового Комітету Америки (УККА), повідомляє УНІАН.

В комітеті вважають, що продовження терміну перебування ЧФ РФ в Криму суперечить Конституції і є зрадою українських національних інтересів.

Автори заяви зазначають, що "Янукович має визнати, що президент, який прийняв присягу дотримуватися Конституції, не сміє її ігнорувати з будь-якої причини".

"Якщо громадянин будь-якої країни навмисно своїми діями загрожує суверенітету України, то цей громадянин не є просто необережним, він є винним у державній зраді", - йдеться в заяві.

"Використання Росією паливних енергоресурсів як зброї для досягнення вищезазначеного продовження терміну є ще одним прикладом довгого переліку імперіалістичних дій Росії, які протягом останніх декількох років впливали на її сусідів і саму Європу", - вважають в УККА.

В організації впевнені, що "Росія використовувала свою військово-морську присутність у Криму, а також присутність багатьох росіян, які були штучно заселені туди за часів СРСР, щоб явно і таємно заявляти претензії на Крим як територію Росії".

В УККА стверджують, що "в минулому ЧФ РФ порушував українське законодавство": "Він перевозив несанкціоновану зброю, включно з ракетами, що мають дальність дії через українську територію".

"Вона була використана в 2008 році для підриву суверенітету сусідньої Грузії, близького друга України", - уточнюють в організації.

Також УККА заявляє, що зовсім недавно "вагомі політичні діячі Росії роздавали паспорти серед етнічних росіян, які проживають в Криму, розпалюючи сепаратистські настрої та заохочуючи відокремлення Криму".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування