Азаров знову погрожує Тимошенко

Середа, 28 квітня 2010, 11:20
 

Прем'єр Микола Азаров в чергове погрожує кримінальною відповідальністю своїй попередниці Юлії Тимошенко та її урядовцям.

Про це він заявив на засіданні уряду в середу.

За його словами, на цьому засіданні кабмін має заслухати звіт щодо бюджету 2009, "найгіршого бюджету за всю історію країни, практично бюджетного бєспрєдєлу".

За його словами, "зафіксоване масове розкрадання коштів платників податків з минулорічного бюджету,  а також нецільове їх використання, зокрема на передвиборчу кампанію колишнього прем'єра".

"В цілому дії попереднього уряду спричинили державі збитків розміром у 100 млрд. гривень, а тому матеріали про виконання бюджету 2009 року повинні розглядатися в першу чергу правоохоронними органами. І колишній прем'єр та посадові особи мають понести кримінальну відповідальність за це", - сказав він.

Коментуючи бюджет-2010 Азаров назвав його "дуже складним кризовим бюджетом, але в той же час першим збалансованим реалістичним документом".

Він доручив до 15 травня після підписання бюджету Януковичем розробити бюджетний розклад з тим, щоб вже з другої половини року перейти на автоматичне виконання бюджету.

Крім того Азаров звернувся до місцевої влади з вимогою своєчасно затвердити місцеві бюджети. "Я попереджаю усіх місцевих керівників: ті, хто вчасно не затвердять бюджет, не отримають жодної дотації чи субвенції", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування