Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ кричать, що коаліція створює собі "кишенькову" опозицію

Середа, 28 квітня 2010, 13:52

У БЮТ заявляють, що зміни до регламенту, ухвалені більшістю у вівторок, обмежують діяльність опозиції.

"Вчора більшість ухвалила зміни до регламенту, згідно з якими у парламенті може бути не одна опозиційна фракція або опозиційне об'єднання, а одразу кілька", - сказав БЮТівець Сергій Сас.

"Це фактично легалізація кишенькової опозиції, оскільки така норма дає можливість створювати будь-яку кількість опозиційних фракцій для того, щоб не допустити реального спротиву в українському парламенті чинній владі", - додав він, повідомляє прес-служба БЮТ.

Крім того, Сас заявив, що провладна більшість спростила порядок обрання першого віце-спікера - тепер його можна обирати простою більшістю голосів, а не таємним поіменним голосуванням, коли бюлетені мали взяти не менше ніж  дві третини депутатів.

"Така спрощена процедура дозволить "регіоналам" щедро розплатитися з комуністами за підтримку дій уряду Януковича-Азарова, віддавши посаду першого віце-спікера Адамові Мартинюку", - сказав він.

БЮТівець зазначив, що у вівторок коаліція також узаконила діяльність "зрадників та перебіжчиків", дозволивши їм "створювати парламентську групу з правами фракції", а також заборонила депутатам вимагати присутності президента на засіданнях парламенту.

"Все це є неприпустимим, бо принижує всі основи парламентаризму, діяльності депутатів і порушує права опозиції", - заявив Сас.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування