Фірташу повернуть те, що відібрала Тимошенко

Середа, 28 квітня 2010, 20:51
Уряд має намір повернути облгазам функцію поставок газу промспоживачам.

Про це заявив глава Національної комісії регулювання електроенергетики Сергій Тітенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, Кабмін доручив Міністерству палива та енергетики розробити проект урядової постанови, яким це питання буде врегульовано.

"Є відповідне доручення і на рівні Мінпаливенерго розробляється проект", - сказав Тітенко.

У свою чергу, представник "Нафтогазу" в Нацкомісії Сергій Волос уточнив, що коректування урядової постанови від 27 грудня 2001 року, зміни до якого в кінці листопада 2009 позбавили міськ- і облгази надавати відповідні послуги, планується в першій половині травня.

У свою чергу, НКРЕ в другій половині травня відкоригує ліцензійні умови провадження діяльності з розподілу і постачання газу.

"Думаю, уряд (внесе зміни в свою ж постанову) в першій половині травня. А ліцензійні умови будуть (змінені) у другій половині травня і з 1 червня піде все, як було раніше", - зазначив Волос.

Він також допустив, що частина вже створених регіональних філій ДП "Нафтогазмережі" буде розформована. "Я думаю, десь розформують, а десь "Газ України" створить свій філіал. У нього не скрізь є філії", - додав він.

Як відомо, "Нафтогаз" на початку серпня 2009 року на виконання відповідного рішення уряду завершив створення "дочки" "Нафтогазмережі", в управління якої планувалося передати державні газорозподільні мережі, які експлуатуються міськ-і облгазами.

Прийняті урядом наприкінці листопада 2009 року зміни до постанови від 27 грудня 2001 позбавили міськ- і облгази права поставок газу промисловим споживачам та іншим об'єктам господарювання.

Міськ- і облгазам залишили право постачати газ виключно населенню і бюджетним організаціям. При цьому НКРЕ внесла відповідні зміни в ліцензійні умови.
 
Однак після зміни уряду нове керівництво Мінпаливенерго 13 квітня 2010 видало наказ про припинення діяльності ДП "Нафтогазмережі" шляхом його реорганізації та приєднання до компанії "Газ України".

Як відомо, власником багатьох обл- і міськгазів є бізнесмен Дмитро Фірташ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування